Wireless Mreža

Konstantno razvijamo i širimo vlastitu wi-fi mrežu. Koristimo poznate i superbrze platforme poput Ubiquiti i Mikrotik.

Edukacija

Držanje tečajeva o raznim temama na području informacijskih tehnologija, računalnim mrežama, operacijskim sistemima, itd.

Razni projekti

Radimo konstantno na raznim projektima u svrhu unapređenja života u Osječko-Baranjskoj Županiji a posebice u Ruralnim Područjima poput Baranje.

Razvoj aplikacija

Radimo na razvoju raznih PHP, Java te ostalih aplikacija specifičnih za potrebe vlastite udruga te ostalih udruga po potrebi.

Društveno-Korisno djelovanje

Od samog osnivanja surađujemo sa svim udrugama a posebice udrugama sličnog karaktera.

RIBAFest

Organiziranje Rock In BAranja festivala alternativne Rock glazbe u Baranji. Festival se organizira jednom godišnje te je jedini ovog tipa u Baranji.

Veliki ponos i prijateljstvo razvija ovu udrugu i nadamo se lijepoj i uspješnoj suradnji sa ostalim udrugama. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli pri našem razvoju.

— GORAN JUMIĆ Predsjednik Udruge 2012

O našoj udruzi

Unatrag nekoliko godina postojala je ideja da se u jednom malom selu u Baranji napravi bežična mreža. Velika zainteresiranost ovim projektom je dovela do okupljanja nekoliko računalnih znalaca da se bežično umreže u svome selu. U selu je već od prije postojala pristupna točka tj. AP na koji su se spajali neki naši budući članovi, ali za naše potrebe to nije bilo dovoljno. Održavanje sastanaka i okupljanje budućih članova počelo je tijekom kolovoza 2007. godine. Kao rezultat toga, došlo je do ideje o osnivanju udruge koja će se baviti računalima s naglaskom na bežične računalne mreže. S tehničke strane smo bili potpomognuti od nekolicine članova mreže WifiHR koji su nam svojim znanjem i materijalnom pomoći pomogli da ostvarimo naš cilj. Tako je toga mjeseca nastala prva pristupna točka naše udruge sa 1 linkom na postojeći AP. Zatim 2 mjeseca poslije dolazi do nadogradnje AP-a u funkcionalniju pristupnu točku sa više backbone linkova. Par mjeseci nakon podizanja bežične mreže nastala je službeno Udruga Računalnih Korisnika e-Baranja Grabovac, datuma 17. prosinca 2007. godine. Naša želja i cilj je proširiti znanje o računalima i bežičnim računalnim mrežama, osigurati zajednička druženja naših članova te se nadamo proširenju u ostale dijelove Baranje.

Konstantno radimo za zajednicu

Turistički pano u centru Grabovca

Naš Tim

Predsjednik Udruge

Tihomir Vranješ

Glavni Tajnik

Emma Frank

Blagajnica

Manuel Mucak

Upravni Odbor

      

Zdravko Krpić

Upravni Odbor

Igor Huzanić

Upravni Odbor

Vedran Bačvanin

Upravni Odbor

Slavko Huzanić

Predsjednik Nadzornog Odbora

      

I naravno svi ostali članovi Udruge e-Baranja

Sudjelujemo u raznim manifestacijama

Grahijada u Grabovcu

Projekti udruge

Bežična Računalna Mreža Wireless mreža jest mreža koja se koristi pomoću osobnih računala u svrhu postizanja bežične komunikacije između računala razne svrhe i namjene. Pouzdanost Wireless mreže može se smatrati relativno visokom zbog postojanja više prijenosnih veza najvišeg mogućeg kapaciteta koji dopušta IEEE802.11 a/b/g/n standard. Antenske instalacije provode se u skladu sa zakonskom regulativom, a sva bežična oprema posjeduje Wi-Fi certifikat. Planirani razvoj mreže prati povećanje broja korisničkih mrežnih stanica u sklopu mreže. Razvojem Wireless mreža postiže se skoro pa neograničen broj besplatnih servisa koje postojeća mreža može podržati. Treba izraziti da ovakav tip mreže može „običnom čovjeku“ neograničen broj usluga i mogućnosti, te u nekim segmentima i smanjiti troškove. Naša udruga u razvoju se trudi pružiti sto vise isplativijih i zanimljivih servisa za svoje članove. Samim postojanjem mreže potiče naše članove da nauče više o računalima. Bežična računalna mreža se trenutno nalazi jedino na području sela Grabovac koja se sastoji od tri pristupne točke. Cilj ove Udruge jest proširiti svoju mrežu na ostatak područja naše općine te se povezati sa ostalim udrugama ovog tipa.

Rock In BAranja - Festival Alternativne Rock Glazbe u Baranji

Galerija Slika

Možda niste u blizini, ali ne znači da ne možete vidjeti što smo radili kroz godine. :)

Ima mjesta i za zabavu

LAN Party - 2014. godina

Kontakt

Udruga Računalnih Korisnika e-Baranja Grabovac (Udruga e-Baranja)

Službeni e-mail: udruga@e-baranja.hr

Adresa: Zagorska 11, 31309 Kn Vinogradi, Grabovac

Matični Broj: 2323184

OIB: 26985606701

RNO: 0207780

Žiro Račun: HR1623400091110313060

Slobodno nam se obratite putem kontakt forme!

Vaša poruka je poslana, Hvala!
(Osim u slučaju ca niste verificirali captchu)